De eerste keer inloggen met Two-Factor Authentication (2FA)

Na registratie vereist Microsoft dat u uw e-mailadres bevestigt en uw telefoon verifieert. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, kun je inloggen. Het proces wordt stap voor stap beschreven in dit artikel. Na het voltooien van deze stappen kunt u 2FA gebruiken om u telefonisch of per e-mail aan te melden bij ICONS.

OPMERKINGHet onderstaande proces is van toepassing op elke gebruiker die 2FA nog niet heeft ingeschakeld. Het is maar één keer nodig om de registratie bij Microsoft Azure AD te voltooien. Daarna hoeft u alleen uw telefoon (of e-mail) te verifiëren bij het inloggen.

Stap 1

Meld u aan bij ICONS na het voltooien van de registratie. U wordt doorgestuurd naar een pagina van Microsoft.

Stap 2

Klik op Verificatiecode verzenden.

Stap 3

Ga naar je mailbox en kopieer de verificatiecode. Ga terug naar de Microsoft-pagina om de verificatiecode in te voeren en klik op Code verifiëren.

Stap 4

Registreer u bij Microsoft's Active Directory door het formulier in te vullen.

Stap 5

Om 2FA in te schakelen, klikt u op Telefoonverificatie toevoegen.

Stap 6

Vul je telefoonnummer in en klik op Verstuur code.

Stap 7

Voer de verificatiecode in die je op je telefoon hebt ontvangen.

Stap 8

U kunt kiezen of u de volgende keer dat u zich aanmeldt ook e-mailverificatie wilt inschakelen. In plaats van telefonisch te verifiëren, kunt u dit vervolgens per e-mail verifiëren. Klik op Doorgaan om door te gaan naar ICONS.